FOREDRAG

advarselDen tvilsomme pedagog holder og tilpasser foredrag, om noen skulle la seg friste til et slikt heller tvilsomt besøk….

Ta kontakt med Athenas, telefon: 911 16 989 eller kontakt@athenas.no

Denne fine gjengen hjelper meg med de praktiske tingene, tid, sted og avklaring slik at jeg kan levere et best mulig foredrag.

athenas-2016

I det siste har jeg holdt en del foredrag om samfunnsendringer, både for bedrifter, organisasjoner og kommuner. Jeg liker utfordringer, så dersom du har ønsker om tilpasninger, gjerne til målgruppen din, setter jeg pris på en god brief, et møte eller andre former for informasjonsutveksling slik at min leveranse blir best mulig. Fellesnevneren for de siste foredragene har vært:

«Alt er i endring – what to do?»
alt er i endring v1-navn og tittelHer introduserer jeg en del perspektiver, fra ytre til indre endring, lokale som nasjonale til internasjonale forhold, samfunnstransformasjonen fra industrisamfunn til kunnskapssamfunn, rollemodeller, et annerledes generasjons-perspektiv, teknologi og aktualiteter som jeg enten finner fram til på egenhånd eller med din hjelp. Jeg har både tro på og er glad i å pirke og provosere, gjerne med humor og overdrivelser, så dersom du har en fintfølende, hårsår (og selvhøytidelig) forsamling er jeg antagelig ikke foredragsholderen du trenger.

Jeg har også holdt en del foredrag og workshops om hvordan formidle fag og/eller beslutninger, altså for alt fra barnevernspedagoger, lærere til ledere og kursholdere. I tillegg til dette har jeg også erfaring som konferansier og moderator. Mener selv at jeg klarer alt dette både på norsk og engelsk. Det siste får egentlig bli opp til de som hører på å avgjøre. Noen referanser er sikkert mulig å skaffe om du skulle ønske det.

Høsten 2015 opplevde jeg å havne på en eksklusiv liste over populære foredragsholdere gjengitt i Dagens Næringsliv. Ganske kult for en enkel høyskolelektor.

Denne siden bli (sporadisk) oppdatert med noen flere sannhetsvitner og referanser.

*

Tor Haugnes leverte et glitrende foredrag om endring som var før, og endring som skal bli. Hans skråblikk på verden fortjener å bli hørt/sett av mange. Haugnes utfordrer det etablerte, på en sylskarp og intelligent måte, og treffer videre blink ift samfunnsendringer og behov for nye løsninger og nye perspektiver. Med en fantastisk tilstedeværelse og en unik formidlingsevne, er det umulig å ikke bli ført inn i universet hans. Tor Haugnes kommer med lattergaranti og anbefales på det aller varmeste”.

Øystein Sørhaug
Seniorrådgiver
Avdeling: Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold

*

Takk for et gnistende foredrag på ASVL sin høstkonferanse. På evalueringen fikk du 5,6 av 6 mulige. Bedre kan det vel ikke bli»
Mvh. Dag Sandvik, direktør ASVL
*

«Jeg vil takke for flott innslag på årets Quo Vadis. Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på innlegget ditt,- både innhold og fremføringsevne ga oss morsomme og alvorlige tankevekkere som har inspirert mange til å løfte blikket litt ut av polvotten… !»

Eli K. Saastad
Daglig leder
Tønsberg Næringsforening

*

Drammen Næringslivsforening Vårsymposium 2012
Drammen Næringslivsforening (DNF), med sine 850 bedriftsmedlemmer, arrangerer om lag 100 arrangementer i året. Et av våre mest populære arrangementer er Vårsymposium, en dag fylt med foredrag i toppklasse, til inspirasjon og ettertanke. I år inviterte vi Randi Skaug, Lars Monsen og Tor Haugnes til å holde foredrag.

Tre meget forskjellige personer, med forskjellige budskaper, men med et fellestrekk: EKTE, GLØDENDE ENGASJEMENT!

Tor Haugnes var ukjent for mange da han entret scenen, men er i dag et «brennhett» navn blant de 250 deltakerne.
Hvorfor? Kort og godt fordi han «leverte varene» gjennom sitt foredrag om Rikets tilstand – fra bakoverlent til foroverlent. Tor er utradisjonell i bruk av verktøy, var godt forberedt og hadde til og med en powerpoint i særklasse. Han fanget publikum gjennom provoserende uttalelser, humor og ironi, dog med en alvorlig undertone til ettertanke.

Mette Thielemann, prosjektleder Drammen Næringslivsforening
mette.thielemann@dnf.no

*

Engasjert Nettverk
Den 27. Februar 2012 åpnet Tor Haugnes Engasjert Nettverk i Trondheim. Dette er et nettverk som er initiert av Engasjert Byrå som har som hovedformål å engasjere mennesker så mye at det utløser en form for handling eller aktivitet. Tors budskap passer derfor som hånd i hanske – eller skal jeg si Polvott? Tor hadde forberedt et foredrag som virkelig svingte. Han ansvarliggjorde og provoserte oss, samtidig som han underholdte oss med sitt intelligente budskap og med sin utradisjonelle formidlingskunst. Flere har i etterkant sagt at de kunne sittet en hel dag å hørt på ham, og at de skulle ønske det fantes slike forelesere da de selv studerte. Vi kommer til å invitere ham tilbake – garantert.

Marianne Danielsen Byråleder/Rådgiver
marianne.danielsen@engasjertbyra.no

Marianne har også omtalt dette på byråets egne websider>>

*

Lederskolen
Fredag 27.januar 2012
 hadde Næringsforeningen i Stavanger-regionen og BI Stavanger invitert Tor Haugnes til å si noen ord om entreprenørskap og endring. Tor tok forsamlingen med storm. Forventningene var store, men han innfridde. Haugnes har en form som fenger. BI-systemets nye generasjon foredragsholdere er på et høyt nivå, som gode historiefortellere og suverene formidlere. Tor Haugnes er etablert i toppsjiktet, det kan jeg si, for hele gjengen har vært innom Lederskolen i Stavanger.

Harald Minge Administrerende direktør for Næringsforeningen i Stavanger
minge@stavanger-chamber.no

Deler av opptredenen ble filmet av Stavanger Aftenblad>>

*

Norge på Nytt konferansen 22.mars 2011
Høyskolelektor Tor Haugnes fra Handelshøyskolen BI holdt et flammende innlegg med tittelen  «Vi og dem, den kinesiske inntreden i verdenskapitalismen: En større trussel enn mulighet for norsk næringsliv?» på Norge på Nytt konferansen 22.mars 2011. Konferansen arrangeres på årlig basis av økonomistudenter ved Universitetet i Agder og Handelshøyskolen BI, avd.Kristiansand, og hadde i 2011 Globalt Eierskap – når slukes Agder av Asia ? som overordnet tema.

Bidraget fra Haugnes var godt gjennomarbeidet, belyste temaet på en tilfredstillende måte og bidro til at arrangementet ble en stor suksess. Vi vil spesielt bemerke den utradisjonelle presentasjonsformen fra Haugnes i anledning innlegget hans som et pluss, da det bidro til at publikum ble engasjert på en annerledes måte enn ved foredrag av konvensjonell karakter. Vi ønsker Haugnes lykke til med andre, lignende oppdrag i fremtiden. Iman Winkelman, siviløkonomstudent og medlem av arrangørkomiteen bak Norge på Nytt konferansen 2011.

Oslo, 9.januar 2012
Referanse: imanwinkelman(alfakrøll)hotmail.com Tlf: +47 97677528.

6 responses to “FOREDRAG

  1. Tilbaketråkk: Kontrollert galskap for eiendomsmeglere. Forsøk på å lage (u)lyd i den digitale innovasjonståka | En høyskolelærers bekjennelser

  2. Tilbaketråkk: Null hull. En slags anmeldelse av en to foredrag på Hadeland… | En høyskolelærers bekjennelser

  3. Tilbaketråkk: Eva Grinde og DN har vært på seminar og hørt på den tvilsomme pedagog | En høyskolelærers bekjennelser

  4. Tilbaketråkk: Fra forelesninger og utflukt, til vårens K(ule)S(te) foredrag – for kongerikets ordførere… | En høyskolelærers bekjennelser

  5. Tilbaketråkk: Et stykk innovasjon? Noen løse betraktninger om transformasjon av “undervisning” til “foredrag” | En høyskolelærers bekjennelser

  6. Tilbaketråkk: Har du et bra bilde av en polvott? | En høyskolelærers bekjennelser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s