Om Tor

Actionbilde av Tor i «Finn Øyen», fotograf: Lars Holand, BI LearningLab

Ok, jeg er over middels interessert i faget mitt. Eller si fagene. Jeg er historiker men opptatt av formidling, aktualitet, engasjement, humor og provokasjon, for meg viktige ingredienser for å skape motivasjon for læring. Jeg har også fått lov til å undervise i entreprenørskap og er opptatt av hva som GJØRES ikke alt som sies og menes….

Jeg har vært så heldig at jeg har fått arbeide med mange flinke mennesker her på Handelshøyskolen BI og i næringslivet. Dette har hatt stor betydning for meg og måten jeg jobber på.

Jeg har altså vært lærer (timeforeleser) på BI siden 1999. Ved siden av dette har jeg hatt ulike web-relaterte prosjekter for kunder som Citroën Norge, SEB, Terra-Gruppen, Preus Foto, Steen & Strøm ASA, Euronics Norge og Stiftelsen Miljømerking. Jeg er opptatt av å gjøre en best mulig jobb alltid, gjennom å være godt forberedt og ta til meg innspill og konstruktive tilbakemeldinger.

Siden høsten 2009 har jeg forelest i dannelsesfaget «Bedriften» hvor jeg benytter itslearning aktivt i både undervisning og kommunikasjon med studentene. Jeg tar også oppdrag for andre om det passer med mitt arbeid som lærer på BI!

Har du spørsmål eller kommentarer ta kontakt

10 responses to “Om Tor

 1. Tilbaketråkk: Torsdagslunsj på en fredag • K+

 2. Tilbaketråkk: Hvordan inspirere (og provosere) lykkelandets 500 utvalgte IT-jenter …. | En høyskolelærers bekjennelser

 3. Tilbaketråkk: Sosialt entreprenørskap: Gode ideer deles! | En høyskolelærers bekjennelser

 4. Tilbaketråkk: Nettverket Rause Relasjoner – er herved åpnet! | Engasjert Byrå

 5. Maria Jimena Rosén

  Hei.. et kort brev fra en vanlig mor og evig student…ja, hvor var du da jeg studerte på Blindern? Du bruker en super spennende didaktikk… fortsett akkurat på samme måte… hilsen.. maria jimena

 6. Anonym

  Tusen takk for en fantastisk opplevelse å få «ta del» i din forelesning. Du burde absolutt reist rundt i blindtarmen å forelest for alle kommende …..

  Her, en artig historie fra min barndom hvordan det ble «forelest» for meg når jeg skulle lære å svømme.
  Jeg øvde og øvde med «forelseren» på basengkanten, uten at det sporet noe fremgang. Jeg fikk alltid tilbakmelding om at jeg svømte bra, men fløt tungt i vannet (ikke på grunn av vekt).
  Etter et par 10 år lærte jeg selv (av frosken), at skal en ikke bli tatt av strømmen, så må man også bruke bena til svømmetak for å komme seg over på den andre siden av elven.
  Hadde jeg den gang (på 60 tallet) hatt en «svømmeforeleser» , som hadde vært like engasjert som deg (jeg mener ikke at du burde vært svømmelærer), hadde jeg sikkert stått øverst på medaljeoverrekelsene ved store mesterskap.

  Har opplevd en rekke forskjellige forelesre opp gjennom årene, men det er vel ingen som slår din metode.
  Har selv prøvd å forklart ting til mine barn om hvordan tida nu er og hvordan de bør fare frem, men når liksom inn under hudenpå dem. Skal øve på din metode, så blir nok mine overrasket når de kommer hjem på juelferie. Far i huset funnet oppskriften.

  God jul

  Med hilsen Svein

 7. Mujer Todoterreno

  Tusen takk Tor!
  Jeg så forelesningen din, og skulle ønsket jeg var 18 år og satt i salen. Men, jeg er dessverre nærmere 40 og hjemmeværende småbarnsmor.

  Advokatbevillingen er lagt i skapet, jeg bedriver ikke verdiskapning for andre lengre, og jeg ofrer ikke ungene mine for egen status. Jeg har skjønt mye av det du sier, og kjemper imot hver eneste dag. Jeg fulgte den innprentede lekse: Skaff deg en utdanning, solid jobb, spar penger og tenk på pensjon. Jeg rakk å ane at det ikke ville gi meg det livet jeg vil ha, mer en dødskjedelig og uinspirerende slavetilværelse og en usikker pensjon. Et liv med klienter som egentlig ikke trenger hjelp, eller kranglefanter som rører i gammel drit. Hva var det jeg tenkte med? Ally McBeal?

  Heldigvis fikk jeg tre unger på rappen, som ikke har satt sine bein i norsk bhg. De skal ikke fores med det samme tøvet som jeg fikk i systemet. De største som knapt har begynt på privatskolen er trespråklige. No guts, no glory. Og jeg har all æren. 1-0 til mamma vs staten.

  Utdanning er nødvendig, men aktivitetsbasert inntekt er ikke smart hvis man har lang utdanning og velger å tilbringe produktive år sammen med ungene. Så da må man tenke smart, business eller investments. Men mindre Stoltenberg skal få rett da, minstepensjon, bøøøøøøø. Så redd jeg ble. Hvorfor snakker den mannen aldri om at kvinner faktisk kan ha nærings- og kapitalinntekt? Hvorfor lærer vi INGENTING om verdiskapning? Det er de færreste som studerer økonomi, som i tillegg tar poenget og er i stand til å bedrive verdiskapning selv.

  Jeg velger, etter at Kiyosaki beskrev vår måte å investere på som typisk for revisorer….(painful), å bruke network marketing, det største selskapet på verdensbasis. Nesten ingen har hørt om dem i Norge.
  Med din kunnskap om den jevne nordmann, så tror jeg du aner hvor jeg er akkurat nå:-).

  På hvert eneste tak jeg ser står det NOK 100.000. Det er den kontantstrømmen Reitan, Midelfart og co får fra udannede nordmenn hvert år, fordi Ola Dunk er så vellykket, individuell og smart. Han går til sin produktive skatteproduserende jobb, drikker kaffi, leser vg.no og hører P4 for å følge med i nyhetsbildet, og på veien hjem svipper han inn i butikken og drar kortet, jevnt og trutt, som alle andre. Kom ikke her å fortell ham noe, Ola Dunk er norsk, og han har LØSNINGEN.
  Hvis han ikke driver sanseløs trening for å bli kvitt sin uforklarlige frustrasjon så planter han sin feite bakende i godstolen og forer hjernen med unyttig underholdning fra tre skjermer samtidig. Ola Dunk bruker mer tid på å planlegge ferien, enn han gjør til å tenke over livet sitt, og hva han vil gjøre med det.

  Jeg hylte også høyt da det siste oljefunnet kom. Men nå driter jeg i det. Jeg har tenkt å hjelpe så mange mennesker som jeg kan å skaffe seg passiv inntekt, og når jeg har greid det så tilbringer jeg vinteren på et levelig sted. For at dette er den siste utpost før den j…..nordpolen, det skriver jeg under på.

 8. Sandra

  Utrolig bra blogg og fantastiske utspill du deler med omgivelsene! Du minner meg om min favorittforeleser; Frode Reksten. Jeg føler meg helt ærlig snytt for fantastiske foredrag.

  Hvor var du da jeg var student?

  Håper studentene innser hvor heldige de er som har en engasjert foreleser som deg.

  Hilsen din blogg-slave…

 9. Du minner mye om Frode Reksten… han er også veldig engasjert og dyktig, sikkert ikke første gang du hører det…

 10. Tilbaketråkk: 80 Likes og 1 dislike på YouTube! | En høyskolelærers bekjennelser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s