BIKEA-tales

Hele BIKEA-gjengen trygt og godt i kassen sin...

BIKEA-tales er det svært amatørmssige resultatet av ønske om å lage noen små videofilmer som kunne skape engasjement for faget «Bedriften» på BI. I tillegg har jeg et håp om at denne måten å formidle faglig innhold vi kunne resultere i spennende studentprodusert innhold av typen «jeg skal vise lærern hvordan det «ENGENTLIG kan gjøres».
 
Jeg var på IKEA og så disse fingerdukkene og tenkte, hvorfor ikke? De kan ihvertfall gjøre ting som jeg ikke får til i auditoriet, selv om de både er bitte små og masseprodusert.
 
BIKEA-tales er en svært enkel, lavterskel, snarfilm-ide som er ment å inspirere mine langt dyktigere elever til å produsere animasjoner, opplistinger eller andre kreative løsningsforslag som er bildedrevet – da alle BIKEA-episoder slutter med en problemstilling som det kan, eller BØR, lages en fortsettelse på.
 
Jeg har benyttet mobiltelefonen, saks, papir og ting jeg fant liggende hjemme i huset, You Tube som lagrings- og avspiller. Jeg er selvfølgelig svært spent på hvordan dette blir tatt i mot. Jeg har 8-9 episoder klar for publisering utover høsten, 2011, som tar utgangspunkt i emner gjennomgått i «Bedriften» handelshøyskolen. Så får vi bare se hva som skjer – om noen der ute føler seg kallet til å respondere! Er glad for alle tenkelige kommentarer 🙂
 
BIKEA-tales 2011
Episode 1

Næringsministeren besøker BI Nydalen og stiller vanskelige spørsmål om statlig eierskap

 
Episode 2

Ung mann har har nettopp vært på forelesning og er usikker på valg av selskapsformer

Episode 3

Industrielle revolusjoner sett fra Bergen

Hissig bergenser (eller i beste fall en innflytter fra sunnmøre) diskuterer for og mot seg sjøl om hvor mange industrielle revolusjoner det er, du inviteres dessuten til å hjelpe’n.

 
 
 
 
Episode 4

Svært lettbent tilnærming til CSR ved Tulla B. Dytten fra Lillestrøm

Episode 5

Ledelsen av Gribb o.co bekjenner for sine ansatte de oppsiktsvekkende fremtidsplanene for det sukserike selskapet

Episode 6

Selskapsovertakelse og eierskap sett fra sandkassa ASNærerevyen besøker det hardt prøvede lokalsamfunnet Innvikbotn og intervjuer lokalbefolkningen om globalisering

Episode 8

Solungen og samfunnskalkulatoren Tomm Råne gir sin stilsikre analyse av både problemer og løsninger for landetVi tar turen til Innvikbotn og avdekker globaliseringens mange ansikter

Vi tar turen til Innvikbotn og avdekker globaliseringens mange ansikter

 

13 responses to “BIKEA-tales

 1. Tilbaketråkk: Tid til ettertanke | Velkommen til praktiskpedagogikk.no

 2. Tilbaketråkk: Den halvdigitale norske velferdsnissen – om å ta i bruk digitale hjelpemidler i forelesningen m.m. | En høyskolelærers bekjennelser

 3. Tilbaketråkk: Reisebrev fra Amerika #2 | En høyskolelærers bekjennelser

 4. Tilbaketråkk: Førstereisgutt på blogg og papir | En høyskolelærers bekjennelser

 5. Hei Tor!

  Jeg tok den engelske utgaven av Bedriften, The Firm, på BI for i fjor. Synes faget var utrolig spennende og vekket mange tanker i meg. Etter å ha sett dine BIKEA-snutter sitter jeg med en overveldene lyst til å ta faget en gang til, selv om det resultatmessig er ingenting å forbedre. Fabelaktig jobb! Du bør være stolt av deg selv.

  God jul!

  Amy

 6. Tilbaketråkk: Dukketeater som ”teaser” – lærer studentene mer? | BI LearningLab

 7. Tilbaketråkk: Tilbakemeldinger på første sesong med de løsslupne fingerdukkene… | En høyskolelærers bekjennelser

 8. Jeg sendte lenken til min far, pensjonert lærer og min oppvekst trygge borg, lenken til fingerdukkene og dette var det han skrev:

  Bjørn Haugnes to Tor

  Takk for melding! Har ikke fordøyd alt ennå, ser ut som du har det gøy!

  Pappa

 9. Tilbaketråkk: Mer effektivt enn (Tors) tusen ord… | En høyskolelærers bekjennelser

 10. Tor Haugnes

  Godt forslag! Det skal jeg gjøre…
  Igjen, takk!

  Det kommer forresten flere svake dialektiske etterligninger utover høsten er jeg redd…. BIKEA-budsjettet var så lavt at det var aldri snakk om å leie inn profesjonell hjelp, men noe konsultativ utaletrening burde absolutt ha vært påspandert staben!
  🙂

 11. stig R

  Jeh tror det er fult mulig å få respons på filmene. om du tar å nevner det i forelesningene(jeg har ikke fått det med meg på mandagsforelesningene ihvertfall(«prøvekaninene» dine).
  Jeg har ihvertfall jobbet med det. har da funnet frem statlige bedrifter og jobbet litt med de.
  jeg har også sett innslaget ditt fra Bergen om de tre industrielle revolusjoner. er smått fanstastisk for en bergenser å høre hvor utrolig dårlig østlendinger er på dialekten vår. alltid skal dere «briske» dere!
  Jobbet også her med å sette opp revolusjonene oversiktlig og pent.
  Hadde du spurt oss, hadde ihvertfall noen av oss tatt opp hånden og sagt vi hadde gjort det 😉

 12. Takk Stig!
  Dette var hyggelig lesing!
  «fingerdukkemesteren» skal ikke svikte deg! Følg med utover høsten 🙂

  Tror du det er mulig å få noen til å «svare» på oppgavene mine? Eller er det mer å regne som underholdning? Kanskje kommer responsen noe senere ut i semesteret? Jeg er spent!

 13. Stig R

  Jeg syntes det er helt genialt med disse filmsnuttene. Det har ihvertfall fått meg til å bla gjennom nettet (og sett i pensum) etter søken om opplysning!

  Det har også blitt en liten snakkis ut av det på skolen. Og det er jo det du vil vel, St folk følger med på dette og tenker litt selv.
  Håper du fortsetter med det!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s