The Serum experience

5D3_6717

Forberedelser med kritt(rester) og tavle!

Onsdag 15/11 ble det avholdt en stor konferanse om gründerskap ute på NMBU, Ås: Serum. Jeg var invitert av gode Silje Katinka Jansen til å avholde tre workshoper om markedsføring! Jeg rakk bare to. Det skyldes dels invitasjonen til å være med Happy Norwegian på God Morgen Norge og snakke om Mr. Gripy – en revolusjonerende smørebukk utviklet av to av mine fine BI-studenter i Entreprenørskap og økonomi. Den andre grunnen var bil-kø. Etter råd fra en digital reiseplanlegger ville egen bil være raskeste transportmiddel. Det viste seg å stemme dårlig. Jeg bruker å velge kollektivt når jeg kan. Det var flere ting jeg burde ha husket. At det bare er noen veivisere som har sanntidsinformasjon – andre baserer seg på fint vær, åpne tunneler og null trafikk.

Nå vel. Jeg ankom Ås og (vill)parkerte utenfor bygningen. Fant fram til salen og fikk en antikvarisk grønn tavle på hjul, med noen tilhørende krittrester. Bare (gjen)synet av dette mobile klenodium gjorde meg svært lykkelig. Det var selvfølgelig lagt opp til PowerPoint-visning fra scene, men jeg er så gammeldags og bakstreversk at PowerPoint brukes bare når det er påkrevet. Dette skulle være en workshop. Da må det skrives. Der oppe på scenen fant jeg den til nå mest interessante talerstolen jeg har opplevd gjennom flere tiår(!) Ikke bare lå det ledninger av alle mulige slag og formater på kryss og tvers, men det var sågar flere verktøy – ikke bare pedagogisk som min gode kollega Nina Ronæs snakker om. Jeg fant både skrujern, hammer, sag og stropper! Jeg tror jeg må forsøke å komme tilbake. Se hvordan de egentlig jobber med studentene sine ute på NMBU. Bildebevis fra scenen:

Innholdet jeg presenterte for forsamlingen handlet om markedsføring i en digital tidsalder med elementer av retorikk. Jeg forenklet og spissformulerte. Fikk til og med en oppgradering av «innholds-fisken» til å bli en kort liten ål (takk Peder). Videre at gjennomføring er avgjørende. Selvfølgelig – og derfor også lett å glemme.

workshop

Martin Uteng, kollega fra BI sin kommunikasjonsavdeling har tatt dette røpende bildet. Pedagogen med henda i været!

Stemningen i begge sesjonene ble god. Det er rart med det. Retorikeren må selv sørge for å skape noe (av den…), resten blir til gjennom spontan, direkte dialog. Også en form for markedsføring… Ethos, logos og patos ala Tor. Neppe noe for den som trives best skjult mellom mange anonyme medstudenter i en vanlig forelesning.

IMG_5751

En som har full kontroll på storytelling og formidlingsevner er Dag Erik Pedersen. Hans foredrag «Aldri god alene» traff de fleste av oss som var så heldige å få være tilstede, innendørs denne vakre vinterdagen på Ås.

Ellers ble jeg imponert av de mange frivillige og flinke studentene som stod på for å løse små og langt større utfordringer enn en sent ankommende BI-fyr med sære tavle-ønsker. Jeg var ikke alene om å ta turen. Med smått og stort var det over 400 deltakere. Det summet fint i bygget. Stemningen på Serum NMBU var svært god.

Jeg fikk med meg et par foredrag også, før jeg på nytt plasserte meg i samme bilkø – bare denne gangen andre vei! Total mangel på læring – av læreren.

 

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s