Tran med (global) bismak

Jeg lærte som liten at fisk, tran og følgelig Omega-3 var bra for meg. Jeg har følgelig også trodd at disse produktene var miljøvennlig, i den forstand at de utnyttet fiskeoljen som de fleste av oss vel ikke spiser sammen med poteten og gulrøttene. Dessuten er jeg opptatt av selskapers samfunnsansvar. Og det var nok kombinasjonen som gjorde inntrykk – og at jeg følgelig måtte sjekke hvordan det stod til med ”mine” kapsler på kjøkkenhylla….

Fra nrk.no:
En forbrytelse mot miljøet
Mens nordmenn spiser Omega 3-kapsler for å holde seg friske, fører fiskeoljen som kapslene er laget av til store miljøødeleggelser og helseplager i Peru. Flesteparten av Omega-3-kapslene vi spiser her i Norge for helsens skyld, er nemlig ikke laget av fiskeolje fra torsk i Lofoten. Sjansene er store for at de i stedet stammer fra ansjos som er fisket i Peru.

I Forbrukerinspektørenes (FBI) dokumentar fra kysten i Peru, forteller Foronda Fano om alvorlige helseplager og miljøødeleggelser forårsaket av fiskeoljefabrikkene. Og om en industri som bryter landets lover og regler.

Se hele saken på nrk.no om FISKEOLJE I NORSKE OMEGA 3-KAPSLER>>

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Tran med (global) bismak

  1. Orakelet

    Så vidt eg har forstått er vanleg Møllers tran (altså drikketran) «frikjent». Den blir produsert i Norge av norske råvarer. Det var nok kapslane som var meget tvilsame. Sjølv har eg tatt Omega-3-kapslar i mange år, men har etter det tv-programmet gått over til tran. http://mollers.no/c-75-Slik-lages-tran.aspx

  2. Gjest

    Nok en grunn for ikke å spise disse forferdelige kapslene og deres medfølgende sure oppstøt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s